Bolsius Geurkaarsen
Geurkaars Geuren
Geurchips Bolsius Creations
Geurkaarsen Webshop
Geurkaarsen Assortiment
VanKaarstotServet
Contact Ons
Leuke Links en Blogs
Geurverspreiders
Geurkaarsen
Bolsius Aromatic Geurstokjes en Kaarsen
Geurverspreiders

Geurverspreiders

Er zijn talloze soorten geurverspreiders in verschillende maten, voor thuis gebruik en voor professioneel gebruik. Ook de technieken die gebruikt worden voor de verschillende soorten geurverspreiders kan verschillen. Het kan op traditionele wijze gebeuren, maar ook gebruikmakend met de modernste technieken.

Wat te doen om ongewenste geuren te voorkomen?

Nog voordat je bezig gaat met sprayen van allerlei geuren is het misschien verstandig na te gaan waar eventuele geuren vandaan komen. Het verwijderen van de geurbron zal veel kunnen helpen en zou zelfs kunnen voorkomen dat je een geurverspreider nodig hebt. Laat je bijvoorbeeld wasgoed te lang liggen, dan kan het gaan stinken. Het is dus van belang om regelmatig te wassen, zodat rondslingerend wasgoed geen ongewenste geuren veroorzaken. Een andere geurbron die vaak voorkomt zijn de afvoeren. Reinig daarom regelmatig je afvoeren met bijvoorbeeld een combinatie van zuiveringszout en azijn. Laat dit even inwerken en spoel het na met kokend water. Je afvoeren zijn weer fris en het helpt ook om verstoppingen tegen te gaan.

Soorten geurverspreiders

Wierook

Een klassieke van oorsprong Aziatische vorm van geurverspreiding is via wierook. Wierook bestaat uit allerlei organische aromatische stoffen. Vaak zijn deze verkrijgbaar als een stokje. Deze stoffen zijn dan samengebracht met een bindmiddel en om een bamboestokje gewikkeld. Dit stokje steek je aan, zodat dit in een kleine drie kwartier opbrandt en tegelijkertijd een geur verspreid. In sommige culturen heeft het branden van wierook ook een religieuze betekenis. Er zijn ook kooltjes die je kan aansteken en die gloeien. Tijdens het gloeien van de kooltjes komt de wierook geur vrij.

Etherische olie

de etherische olie wordt gewonnen uit planten. Dit kunnen verschillende onderdelen van een plant zijn zoals, de bloem, het zaad, de vrucht of de bladeren. Maar ook kan de olie gewonnen worden uit schors of hout van takken en wortels. De gewonnen olie wordt soms niet altijd als geurolie gebruikt. Deze olie kan ook gebruikt worden voor smaakstoffen, conserveermiddel en alternatieve geneesmiddelen. Etherische oliën zijn verkrijgbaar in vele geuren. Er zijn speciale hulpmiddelen verkrijgbaar, waarin je de olie kan doen en kan aansteken.

Geurverspreiders in spuitbus

Dit soort geurverspreiders zijn er in talloze soorten verkrijgbaar. Het is ook één van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om je woning snel van een andere geur te voorzien. Sommige merken hebben een enorme nevel, terwijl andere merken nevelloos zijn. Er zijn ook speciale verstuivers die je op kleding kan gebruiken, zodat dit geurtjes uit je kleding neutraliseert. Vele merken hebben ook elektrische verstuivers op de markt gebracht. Een flesje zet je in een standaard, die je dan in het stopcontact plugt. Gedurende die tijd geeft dit flesje dan een geur af, of om de zoveel tijd geeft hij een pufje met geur af.

Professionele geurverspreiders

Speciaal voor commerciële en zakelijke doeleinden zijn er professionele geurverspreiders. Dit kunnen behoorlijke apparaten zijn die je op het stroomnet aansluit. Deze apparaten zijn wat groter omdat men een groter oppervlak, zoals bijvoorbeeld een winkel of een beurs geheel moet voorzien van een neutraliserende geur.